Після народження дитини я розчарувалася у чоловікові. Він аж ніяк не допомагає у догляді за нею. Іноді він навіть спить у вітальні, говорячи, що ми його турбуємо.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Після народження нашої дитини я відчула, що мій світ перекинувся. Це був непростий час: постійні недосипи, нескінченні турботи та тривоги за малюка. Але найважчим було розчарування в чоловікові. Він зовсім не допомагав мені у догляді за нашим сином. Щоночі, коли я вставала до дитини, щоб погодувати або заспокоїти її, мій чоловік просто продовжував спати. Іноді він навіть волів спати у вітальні, говорячи, що ми його турбуємо. Якось уночі, коли я вкотре сиділа біля ліжечка малюка, я не витримала і пішла до нього. — Саша, нам треба поговорити, — сказала я, намагаючись стримати сльози. – Про що? — сонно відповів він.

— Я не справляюся сама. Ти не допомагаєш мені з дитиною. Чому ти постійно спиш у вітальні? – Запитала я, відчуваючи, як накопичується образа. — Ти ж знаєш, як я стомлююся на роботі, — відповів він. — Мені треба відпочивати. – А мені не треба? – обурилася я. – Я теж втомилася, Сашо. Я завжди з дитиною, і мені потрібна твоя підтримка. Він мовчав, і це мовчання було нестерпним. Я зрозуміла, що розмова не приведе ні до чого і пішла назад до спальні. Дні минали, але нічого не змінювалося. Я все більше розчаровувалась у чоловікові. Одного разу, коли я знову не могла впоратися з емоціями, зателефонувала своїй подрузі Марині. — Марино, я не знаю, що робити, — зізналася я. — Сашко зовсім не допомагає. Він навіть не намагається зрозуміти, як мені тяжко.

— Може, йому просто потрібен час? – Запропонувала Марина. — Поговори з ним ще раз, поясни, наскільки тобі важлива його участь. Я вирішила спробувати ще раз. На цей раз, коли Сашко повернувся з роботи, я посадила його за стіл і постаралася говорити спокійно. — Саша, мені справді важко одній, — почала я. — Я розумію, що ти втомлюєшся на роботі, але наша дитина — це спільна відповідальність. Нам треба бути командою. Його обличчя пом’якшало, і він зітхнув. — Вибач, Катю, я не розумів, наскільки тобі важко, — сказав він. — Я намагатимусь бути поруч і допомагати більше. Ці слова дали мені надію. Ми почали працювати над нашими стосунками, і поступово Сашко почав брати більше участі у житті нашого сина. Цей шлях не був легким, але ми вчилися бути сім’єю та підтримувати один одного, незважаючи на всі труднощі.