«Молода сім’я в боргах, а свекруха подорожує по всьому світу!» — Невістка недоволена тим, що свекруха не сидить з онуками.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Одного разу мені пощастило побувати в Таїланді. Моїми сусідами по номеру були дві бабусі похилого віку. Виявилося, що за останні роки вони відвідали стільки країн, що я їм не конкурент. Вони зупинялися в недорогих готелях, а не в розкішних готелях. Звідки вони беруть кошти? Вони здають свої квартири, відкладають пенсію, а потім проводять зиму в теплому кліматі. Вони живуть так вже довгий час і задоволені своїм життям. Чого не можна сказати про родичів пенсіонерок… Мені було приємно їх бачити, так як бабусі, які горбатяться на дачі за в’язанням шкарпеток, викликають у мене жалість.

Наші пенсіонери здають свої квартири влітку і живуть в дачних фургонах без зв’язку. Найбільша проблема в тому, що їм потрібні кошти. Одного разу в інтернеті я натрапила на одну історію. Її написала дочка такої ж пенсіонерки. Дівчинка була рада, що її мати проведе зиму вдома, а не буде подорожувати по всьому світу. Вона стверджує, що мати витрачає усі свої гроші на розваги. Молода сім’я в боргах, а свекруха веде себе як жаба-мандрівниця. Невістка вважає, що пенсіонерка повинна сидіти з онуками. В такому віці навіщо їй розваги та приємні враження? Найжахливіше,

що багато людей в коментарях підтримали її, що привело мене в лють. Пироги і посиденьки на лавочці не входять в мої плани, можливо, тому, що я теж розраховую стати активною бабусею. Мати все життя намагалася поставити своїх дітей на ноги. Хіба вона не має права на гідну старість? В знак подяки дорослі діти повинні не тільки думати про себе, але і допомагати своїм батькам матеріально. Зобов’язані бабусі няньчитися з онуками?