Мама зі мною не розмовляє через те, що тато подарував мені квартиру, в якій вони живуть

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Мама зі мною не розмовляє через те, що тато подарував мені квартиру, в якій вони живуть. Квартира, в якій живуть батьки, належить мені. Через це мама зі мною не розмовляє, з татом мало не розлучилася. До шлюбу з татом у мами був чоловік, від нього мама народила Андрія. Вони розійшлися, мама з Андрієм почала жити у бабусі в двокімнатній квартирі. Потім мама зустріла мого батька, вони одружилися, з’явилася на світ я. До моменту, поки Андрій не одружився, ми всією сім’єю жили в татовій трикімнатній квартирі. Коли бабусі не стало, мама здала її квартиру. А коли брат одружився, то мама виселила квартирантів і віддала ключі Андрію і його дружині Юлі.Три роки тому у Андрія і Юлі з’явилася донечка, через півтора року — син. Мама вирішила, що віддасть квартиру Андрію, раз у нього велика родина.Батько був проти. Він говорив мамі, що треба продати двокімнатну квартиру і поділити гроші між мною і Андрієм.- Навіщо? Нехай шукає чоловіка з квартирою! — відповіла йому мама.

Папа її попередив, що якщо вона подарує житло Андрію, то він вчинить так само подарує мені своє.Мама йому не повірила. Дарча була написана, Андрій став власником бабусиної квартири. Тоді тато почав переконувати мене в необхідності прийняти від нього в подарунок його житло:- Настя, зрозумій: якщо мене не стане, то ти в підсумку в кращому випадку залишишся в комуналці, в гіршому — на вулиці. Мама заради твого брата останню сорочку віддасть. І квартиру теж. Сама подумай: якщо мене не стане, то у вас з мамою буде по половині. Як думаєш, кому мама потім передасть свою? Андрію. Він зможе здати, продати чужим людям. Ти моя єдина дочка, я хочу тебе убезпечити. Татусеві аргументи мене переконали. У нотаріуса, коли він писав дарчу, я дала клятву, що поки він живий, то я нічого не зроблю з нерухомістю. Я знаю, сказав тато, і так стало приємно, що він в мене вірить.

Коли мама дізналася, що батькова квартира більше не татова, вона зажадала, щоб я або повернула подарунок батькові, або переписала на неї. Мама впирається на вік, мені було 22 роки.На її думку, я обов’язково зустріну якогось несумлінного юнака, який обманом виманить у мене все на світі, і батьки підуть жити на вокзал під лавочку. Домовитися зі мною не вийшло, мама взялась за папочку. Вона лякала його розлученням, відправила жити в вітальню, влаштовувала бучу. У тата була одна відповідь. Ти подарувала свою квартиру синові, я свою доньці, все чесно. Тоді мама сказала, що вони повинні купити Андрію машину, щоб точно все було чесно: адже йому дісталася двокімнатна, а мені на одну кімнату більше.

Папа згадав маминого колишнього чоловіка, що нехай він відновлює справедливість у квартирно-машинному питанні щодо Андрія. Мама подала заяву на розлучення, хотіла піти жити до Андрія, але брат сказав, що його дружина проти маминого проживання у них вдома. На тому все думки про розлучення вщухли.Зі мною мама не розмовляє. Вона вважає, що я забрала у неї житло. А мені здається, що тато прав, своїм вчинком він позбавив мене від безлічі теоретичних проблем. Спасибі йому велике