Я до сих пір допомагаю мамі грошима, і це викликає сильне невдоволення у моєї тещі і дружини

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Зараз мені 35 років. Працюю я в бюджетній організації і отримую середню провінційну зарплату. Раніше ми жили удвох з мамою — і частину своєї зарплати я віддавав їй. З доходу у матері була тільки пенсія — трохи більше мінімальної. Іншу частину своєї зарплати я витрачав на власний розсуд — ходив в спортзал, витрачав на дівчат, іноді купував додаткові продукти додому.

Півроку тому я одружився. Весілля не було, просто розписалися. Я переїхав до дружини, в квартиру, яку їй залишив перший чоловік. Живемо втрьох — я, дружина і її дочка (дівчинці 7 років). Дружина заробляє більше, ніж я, але не набагато. Вдома режим суворої економії.

Спортзал став мені не по кишені. Питання грошей ми до шлюбу не обговорювали. Тепер розумію, що даремно. Зіткнувся з тим, що мати без грошових вливань з мого боку прожити не може. Справа в тому, що у нас трикімнатна квартира, і на оплату ЖКГ в опалювальний період йде більше половини пенсії мами. Залишається 4 тисячі рублів. Уявляєте, це трохи більше, ніж 100 рублів в день. Субсидію вона оформити не може, поки я прописаний в квартирі. А виписуватися мені нікуди — проситися до дружини вважаю принизливим. Сама вона не пропонує.

Через два місяці після початку сімейного життя, я вперше на власні очі переконався, що моя мати стала жити впроголодь. Це мене дуже зачепило. З тих пір я віддаю їй по 3 тисячі щомісяця на комуналку. У зв’язку з цим виникли проблеми з дружиною. Їй такий варіант здається неприйнятним. Це обмежує її інтереси.

Почалися докори, що я мало заробляю, що ми багато чого не можемо собі дозволити, що дитині скоро в перший клас і на це теж потрібні гроші, що не можемо поїхати до моря і т.д. Днями теща провела зі мною «бесіду» на тему, що тепер моя сім’я — це дружина і дочка, а вже ніяк не мати.

Запропонувала допомогти матері знайти підробіток прибиральницею Шукаю підробіток для себе. Поки безуспішно. Вислуховувати це кожен день стає нестерпним, весь мозок вже винесли. Пояснення не допомагають. Ч есно, вже починаю шкодувати, що одружився. Раніше мені жилося набагато комфортніше.

Розумію, що якщо вирішити питання грошей, то проблема піде. Але як бути зараз: послати тещу? Не давати гроші матері? Нагадати дружині, що на її дочку теж витрачаються гроші, і чималі? Але останнє — це вже зовсім низько …