Я в шлюбі вже 12 років і за ці роки жодного разу не посварилася зі своєю свекрухою. Ось мої обов’язкові правила

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Моя свекруха ніколи зі мною не лаялася, хоча причини на те завжди були. Вона якось дзвонила мені і просила купити їй банок для заготовок, які вона буде робити для нас. Я сказала, що мені ніколи, вона нічого поганого не відповіла, сама пішла купила і накрутила нам на зиму. Мене не стали називати поганою господинею, яка не думає про те, як правильно годувати чоловіка і дитину.

Вона навіть не стала розповідати мені про користь від домашніх компотів, взяла і сама накрутила! Ми поїхали до неї і забрали заготовки. Якось вона запитала нас, чи поїдемо ми на дачу з нею садити овочі, які вона нам закриває на зиму. Я сказала, що не хочеться ці вихідні проводити за містом. Вона все зрозуміла, сама сіла і на таксі поїхала на дачу. А там все посадила, все зробила і повернулася назад.

Вона навіть повернулася на таксі, не дзвонила синові в істериці і не говорила, що він невдячний осів, який не може відвезти матір додому. А ось до дитини у неї окрема любов. Це ще одна тема для наших не відбувшихся сварок. Якось я залишила дочку у неї, а та звідкись знайшла ножиці і нібито підстригла собі чуба. Але ви уявляєте, як би це вийшло у дитини …

Так свекруха моя подзвонила мені в сль озах, перелякана … Просить вибачення, каже, що сама винна, не побачила. Відвела внучку до перукаря, зробила їй нову зачіску, та й то після того, як попросила мене про це кілька разів. -Так ну і що? Волосся, як волосся. Відросте! Навіть коли дитина засинала у неї, вона просила вибачення, так як ми заздалегідь домовлялися, що вона приведе її назад ввечері в 9.

— Нехай поспить у мене, а вранці я відведу її в садок! — Та ви будьте спокійні, можете не прокидатися рано, один день без саду — не біда! — Ні, ні, ти що? Я встану, нагодую її і відведу в садок! А ввечері знову можу забрати, якщо у тебе будуть справи. Одного разу вона мені сказала: — Юлечка, ти поправилась чи що? — Та не особливо! А чому ви питаєте? — Хочеш я буду вечорами сидіти з дитиною, а ти запишись в зал.

— Ой, Та ні, дякую вам велике, не треба. — Ну дивися, якщо надумаєш, я завжди готова. До речі, я Оленьці шкарпетки нові купила такі теплі, якщо вам буде зручно занесу на днях. — Велике дякую, я вам зателефоную! Варто відзначити, що я іноді буваю нетактовною. Але це не тому, що я її не люблю або не поважаю, такий мій характер.

І слава богу, що вона жінка кмітлива і не ображається на такі речі. Мене якось зачепило її зауваження з приводу того, що я погладшала, тому я так різко відреагувала на її пропозицію з приводу спортзалу. Мені навіть захотілося на мить їй грубо відповісти чогось, але потім я прийшла в себе. Свекруха мене терпить стільки років, за це їй треба дати премію.

Вона може обережненько подати мені нову ідею для сніданку, при цьому, не дорікаючи мені в тому, що я погано стежу за харчуванням своєї сім’ї, хоча вона це може цілком спокійно зробити. Я часто купую готову їжу, але вона ніколи не дорікала мені в цьому. Бувало, приходила до нас і бачила, що квартира не прибрана. Але вона ні разу не дорікнула мене в цьому, а сама починала допомагати прибратися.

Але у мене є одне золоте правило: вона може прийти до нас в будь-який час доби, коли їй заманеться! Адже це будинок її сина, її внучки. Вона цілком вільно може дозволити собі постукати до нас о 2 годині ночі! Але вона дуже скромна. Вона ніколи не прийде, не попередивши заздалегідь. Тому, вона найбажаніший і довгоочікуваний гість у нашому домі. Я все це бачу; бачу, як вона до мене ставиться, як вона мене поважає; саме тому я ніколи не буду скаржитися чоловікові на його дзвінки, на її закиди, навіть якщо вони будуть.

Ви запитаєте: «А хіба так буває?» Буває, любі мої! Ви перш за все думайте про те, що ця жінка — мати вашого чоловіка. Тоді ви зрозумієте, що її образ повинен бути недоторканним, звичайно, і вона в свою чергу повинна вас поважати … Навіть якщо вас образять словом, не поспішайте відповісти, просто подумайте про те, що це вийшло випадково. Треба бути поблажливою до її промахів і випадкових провин. І вам дадуть відповідь тим же.