Під час батьківських зборів один мудрий батько провчив всіх нахабних матусь

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

В цьому класі були діти як багатих, так і менш забезпечених батьків. І на черговому батьківських зборах виник між ними конфлікт: причиною були нові парти. Ініціативна матуся з «елітної» підгрупи запропонувала закупити нові меблі. Кілька людей відразу сказали, що це їм не по кишені.

Та й старі парти були цілком нормальними. Багаті батьки твердо стояли на своєму. Один чоловік запропонував скинутися так, щоб жоден з учнів не залишився без нових меблів. Для них це була цілком нормальна сума. Але нахабні матусі, які і заварили це все, сказали, що вони не буду вкидати за інших дітей.

Мовляв, нехай діти багатих батьків сидять за новими партами, а решта — за старими. Чоловік взагалі відмовився здавати гроші: він був проти поділу дітей. Вже через тиждень діти батьків, які погодилися здати гроші, сиділи за новими, сучасними партами. Клас був розділений на дві половини. Картина була жахлива: ніби в одній стороні сформувалося гетто з «бідняків».

Хамські матусі пишалися собою, адже їхні діти виділялися з натовпу. Їм було начхати на інших дітей, які відчували себе, м’яко кажучи, незручно. Однак недовго вони раділи. Через кілька днів в школу завезли 10 нових парт — ще краще попередніх. Як з’ясувалося, той чоловік, який виступав проти поділу дітей, був багатим бізнесменом.

Він не хотів демонструвати своє багатство. Він з тих людей, які роблять, а не говорять. Чоловік вирішив провчити нахабних матусь, які ділять дітей на бідних і багатих. Мами рвали і метали. Тепер же вони заявили, що він своїм вчинком зачепив почуття їх дітей і порушив рівноправність. А хіба так було? Чому вони не помітили, як ображають хлопців з менш заможних сімей? Що скажете з приводу цього вчинку?