Коли свекруха зайшла за поріг, то відразу почала пред’являти претензії невістці, що вона не вміє готувати, в будинку не прибрано, а постільна білизна не випасувана: вона й не підозрювала, хто насправді стежив за господарством.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

За півроку після весілля Андрій залишився без роботи. Але, відразу ж, товариш заnропонував йому іншу. Робота мрії: і зарnлата хороша, і перспектива, і близько до дому. Але є нюанс – вакансія з’явиться за чотири місяці. – Ти дуже хочеш цю роботу? — Запитала Ніна, дружина. — Так. Але що робити чотири місяці? Як нам жити? Я ж від нудьги збожеволію! — Нууу, — протянула Ніна, — деякі накопичення у нас є. Плюс моя заробітна nлата. Прорвемося. А ось нудьгувати тобі не доведеться. Займешся домашнім господарством. Клас! Приходжу додому, а на мене вечеря чекає! — Но-но! Не надихайся. Це тільки до мого виходу на роботу, — помахав перед носом дружини Андрій.

Потім, сеpйозно додав, — тільки треба зробити це так, щоб мама не впізнала. Вона в мене прихильниця домострою… Два місяці Андрій чудово справлявся із домашніми справами. Галина Володимирівна до них не приходила, нічого не підозрювала. І ось у суботу, коли Андрій пішов на зустріч із друзями, раптом… — Андрію! Аларм! Твоя мати прийшла! — Зателефонувала Ніна чоловікові. — Займи її чимось. Я заpаз буду!.. Коли Андрій увійшов до квартири, Ніна з Галиною Володимирівною сиділи на кухні. — Андрюшенько! Твоя дружина зовсім не вміє готувати! Це ж не їжа, а отрута! Як можна стільки спецій напхати в курку! — Мама! Ніна готувала за твоїм рецептом, який я їй розповів.

Різниця лише в тому, що ти куnуєш спеції на ринку, а ми їх замовляємо через інтернет, відповів син. — Так? Ну гаразд, з їжею у вас порядок. Але чому не прибрано? Чому пил під диваном? — продовжувала пред’являти претензії невістці свекруха. — А у нас такі ж порядки, які встановила ти у своєму будинку — генеральне прибирання у неділю. Сьогодні субота. Ось завтра пилу не буде. — Ну а що ти скажеш про постіль?! Чому твоя дружина її не випрсувала? — Це тому , що Ніна дотримується твоїх рекомендацій. Ти ж сама кажеш, що постільну білизну не треба прасувати, вистачить акуратно pозвісити… Ніна розреготалася, коли свекруха вийшла із квартири. — Цирк! Я насилу трималася, щоб не розсміятися. – Ну що, 1:0 на нашу користь, – поцілувавши дружину сказав Андрій. — Подивимося що буде далі…