Коли ми сіли вечеряти на кухні, я гидувала від одного виду бруду на стінах та на nідлозі. Тоді я ще не розуміла, що мені доведеться там жити.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

З дитинства мене привчили утримувати все в порядку та чистоті. Я не перфекціоніст, але вважаю, що все має бути на своїх місцях, а брудний посуд треба мити одразу. Я вчила свою молодшу сестру тому ж, і ми все життя жили в одній кімнаті. Коли я зустріла Івана, я заkохалася в нього з першого погляду. Він був дуже добрим і дбайливим, але ми зустрічалися у мене вдома. Після того, як він зробив мені пропозицію, він запросив мене до себе додому. Іван був молодшою дитиною у великій родині, і всі його брати та сестри поїхали, залишивши його жити з батьками. Коли ми приїхали до нього додому, батька не було вдома, а мати бігала квартирою в старому рваному халаті, готувала вечерю. Я була вражена, побачивши, що в такій великій квартирі жили всього три людини, і вона була дуже брудною.

На кухні було жирно, стіни та підлога були брудні, а на столі валялася купа непотрібного ганчір’я. Насамкінець у їхньому будинку було два коти. Коли батько Івана повернувся з роботи, ми сіли вечеряти. Їжа була простою, але я не могла багато їсти через бруд на кухні. Я й не підозрювала, що скоро стану другою господаркою цього будинку. Я в той час навчалася заочно, і так як моя квартира була замала, ми вирішили переїхати до батьків мого нареченого. Іван тільки розпочинав свою кар’єру, тому ми не могли дозволити собі винайняти приміщення. Загалом довелося таки прийняти свою долю. Якось, коли нікого не було вдома, я вирішила зробити генеральне прибирання. Я не могла закінчити всі кімнати, але я прибрала ванну та кухню до блиску. Однак замість подяки всі звинувачували мене в тому,

що я викидаю потрібні речі, і що я можу забиратися лише у своїй кімнаті. Через кілька днів усе повернулося в колишній стан, і це мене дуже моторошно засмутило. Ще одна суперечка розгорілася, коли я відмовилася пускати кішок у нашу кімнату. Моя свекруха сказала, що кішки є частиною сім’ї і повин ні вільно блукати квартирою. Одного разу я розмовляла зі свекрухою на кухні і почала розповідати їй про різні засоби для чищення. Вона мене не послухала і в кінці сказала: – Яйце курку не вчить! Я не витримала і відповіла їй: – Вам потрібно почати забратися. Все засалено і брудно, скрізь купа ганчір’я. Не можна приймати гостей у такому будинку – со ромно! Після цього свекруха не розмовляла зі мною майже тиждень. Я живу з ними вже чотири місяці і щосили намагаюся пристосуватися до їхніх умов життя. І як я можу змусити їх бути більш упорядкованими та гігієнічними?