Відпрацювавши в Італії якийсь час, я повернулася додому з чималими грошима, але виявилося, що у моїх дітей апетит був ще більшим.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Заробляти гроші – справа трудомістка, а ось підрахунок чужих доходів дається досить легко. Відпрацювавши в Італії деякий час, я повернулася додому з чималими грошима, але мене почали брати в облогу мої діти, вимагаючи не дрібницю, як часто буває, а цілком собі великі суми.Спочатку моя дочка, якій на весілля 15 років тому я подарувала двокімнатну квартиру та кошти на ремонт, заявила, що квартира для них вже тісна, і зажадала іншу більше. Десять років я присвячувала свій заробіток дітям, а в наступні десять років працювала для себе, забезпечуючи собі комфорт у химерному сільському будиночку.

Загалом невитрачені за останні роки заощадження були накопичені для виходу на пенсію.Хоча я могла працювати ще п’ять років, я вирішила повернутися додому, маючи намір насолоджуватися тим життям, яке в мене ще було, а не гнатися за нескінченним заробітком до кінця своїх днів, адже грошей, як ми знаємо, ніколи не буває достатньо.Вимоги моїх дітей привели мене в жах : здавалося, вони очікували, що я фінансуватиму їх бажання, забуваючи при цьому про свої власні потреби.

Хоча потреба моєї доньки в більш просторій квартирі була цілком обґрунтованою, враховуючи наявність у неї двох підлітків, я запитувала себе, чому вона не працювала над цим протягом останніх 15 років.Аналогічним чином бажання сина придбати нову машину змусило його звернутися за фінансовою допомогою до мене, не замислюючись про те, щоб самому накопичити і купити собі машину.Я відмовила їм обом, вирішивши зберегти свої кошти для своїх золотих років, заявивши, що вони повинні працювати над тим, щоб узяти вже відповідальність на себе.В результаті наше спілкування перервалося, і я стала сумніватися у своїх діях.