Коли невістка розповіла мені про свої підозри щодо мого брата, я вирішила простежити за ним. Я сиділа навпроти його офісу, коли він вийшов не один.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Я ніколи б у житті не подумала, що мій брат може бути настільки підлим. Якби я не бачила все на власні очі, нізащо не повірила б у те, що трапилося. Моєму братові було 24, коли він одружився з 25-річною Оленою. Зізнаюся, з невісткою ми відразу порозумілися. Олена дуже мила, добра та красива дівчина. Вона чудово розуміється на господарстві, також вона прекрасна мама і чудова дружина. Я часто ходила в гості до Олени, грала з племінничками, потім сиділи з невісткою на кухні, міркували про вічне. Останнім часом я почала помічати недобре в поведінці брата. Він надто сильно піклувався про себе: постійно ходив у всякі барбершопи, куnив абонемент у тренажерний зал, став одягатися як на свято щодня.

Якось, сидячи на кухні, Олена задумливо запитала: — Як ти думаєш, чи можливе таке, що у Сергія з’явилася kоханка? — Ні, Олен, ти що? — Хоча зізнаюся, це питання і мене дуже цікавило, — він просто хоче виглядати презентабельно на роботі, у нього ж там стільки біз нес-зустрічей, що доводиться відповідати і на вигляд. Вдома я вирішила поговорити із чоловіком. Він знав мого брата з першого курсу універу. Власне, брат мене з чоловіком і звів. Адже я сама помічала, як брат довго затримувався на роботі, «працював» навіть у вихідні, а з дружиною спілкувався, як зі старим другом, якого просто не хочеться образити. — Слухай, звідки мені щось знати. Я втомився, давай уже спати, — відповів мені чоловік і сховався під ковдрою.

Я зрозуміла, що він від мене щось приховує, тому наступного дня, переодягнувшись так, щоб мене не впізнали, я з ранку пішла і сіла на лаву навпроти офісу брата, і так і сиділа цілий день. Одного разу я вже захотіла повернутися додому і кинути все це дитинство, але тут з будівлі вийшов брат, та не один, а з якоюсь білявкою. Увечері того ж дня я запросила брата до кафе, де відкрила йому всі карти. – Я вас бачила. Тебе й ту білявку.

Як ти смієш так поступати із сім’єю? — У мене навіть сльо зи на очах з’явилися. — Так… заспокойся та слухай. З Оленою мені вже нудно. Вона ніяк з часом не змінюється, а з Аліною я відчув себе молодше років на 5, коли побут ще не встиг з мене висмоктати всі соки. Ти мусиш мене зрозуміти… Після цих слів я просто встала і пішла, адже мені було неприємно перебувати з ним в одному місці. Тепер я не знаю, чи варто мені говорити Лені про те, що її побоювання виявилися вірними, чи не варто руйнувати сім’ю брата, поки він сам не вирішить, що робити в ситуації, що склалася.