Закінчила роботу закордоном і пове рн улася додому, де вже облаштувалися син із не вісткою. Те, що зробила невістка на моєму ювілеї, образило мене до бол ю.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Цього року мені виповнилося 50. Останні 15 років я працювала та жила в Італії, на батьківщині була рідко, у свята. Коли син вступив до універу і переїхав до гуртожитку, я ще працювала фельдшером. Отримувала я надто мало для ком фортного життя, тому коли мені одна пацієнтка запропонувала поїхати до Італії на підробітки, я погодилася. Батьки підтримали мене, а синові було без різниці – він і так жив у іншому місті. Я працювала, надсилала гроші батькам, а вони будували будиночок за ці гроші.

Мене все влаштовувало. 2 роки тому не стало моєї мами, а мій син вирішив одружитися. Я тоді повернулася на батьківщину, доnомогла синові організувати весілля, навіть сукню нареченій куnила я, адже у сватів коштів на це не було. Свій 50-й ювілей цього року я вирішила відзначити на батьківщині. Та й не стало синьйори, яку я доглядала, так що свою місію в Італії я вважала виконаною. Варто зазначити, що свій дім я вже після весілля сина віддала на користування.

Тож коли я повернулася на батьківщину, почала жити з ними. Щодня я помічала, як холодно і без особливої любові до мене ставилася невістка. Вона навіть не віталася зі мною вранці, але я сподівалася, що вона просто звикає до мене.У свій день народ ження я зрозуміла, що марних надій таїти не варто. Я була неприємна своїй невістці. На своє свято я запросила сватів, парочку подруг та й усе. Під час застілля до мене підійшла невістка і спитала, коли я збираюся назад до своєї Італії.

Вона сказала жар тівливим тоном, напевно, щоб я не образилася. Я сказала, що там мені вже нічого робити, і пішла на кухню – оновлювати тарілки з салатами. Раптом я виnадково почула розмову невістки з мамою. — Рано раділи,- сказала невістка мамі,- вона, схоже, затримається надовго, рано нашу стару хату зносити. Треба ж… я 20 років свого життя витра тила на те, щоб збудувати своє гніздечко, а мої рідні все це обнулюють.