Проживши вже 3 тижні в будинку для людей похилого віку, Лідія думала, що сім’я остаточно забула про неї. Але весь цей час рідні готували для неї сюрприз.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Оксана сіла на стілець із рішучим виразом обличчя, щоб обговорити одне важливе питання зі своїм чоловіком Миколою. Вона турбувалася про здатність своєї літньої матері пережити зиму на самоті у своїй напівзруйнованій хатині. Микола слухав, як Оксана викладала свою дилему. Вона пропонувала помістити свою матір у платний будинок для людей похилого віку, оскільки розмістити її в їхній маленькій квартирі, де вже проживали двоє їхніх дорослих синів, було неможливо. Микола скептично поставився до цієї ідеї, особливо з огляду на вартість будинку для людей похилого віку. Оксана, хоч і була у розпачі, не бачила альтернативи. Вона запропонувала продати будинок своєї матері, щоб профінансувати догляд, хоча сумнівалася в тому, що знайдеться покупець на стару нерухомість.

У результаті вони вирішили відвідати стареньку найближчої суботи, щоб обговорити з нею це питання і допомогти з її садом. Під час візиту Микола та його сини прибиралися в саду, тоді як Оксана обговорювала зі своєю матір’ю тему будинку для людей похилого віку. Ідея була зустрінута покірністю. І ось Лідія Михайлівна вже тиждень жила в будинку для людей похилого віку, розуміючи скрутне становище своєї дочки, але в глибині душі мріючи про іншу старість. Якось онуки відвідали її. Вони принесли продукти та теплий одяг, коротко поговоривши з нею перед тим, як піти. Лідія дала їм трохи грошей на солодощі, незважаючи на їхнє небажання приймати їх. Тим часом Микола повною мірою обговорював можливий обмін квартирами зі своїм сусідом Анатолієм, щоб розмістити Лідію.

Зрештою, вони з Оксаною погодилися обміняти свою двокімнатну квартиру та будинок Лідії на більш простору чотирикімнатну квартиру Анатолія… Провівши вже три тижні в будинку для людей похилого віку, Лідія відчувала себе забутою і нікому не потрібною, розмірковуючи про те, як, напевно, щаслива дочка від продажу її будинку. Саме в цей момент до палати зайшов Микола , щоб забрати стареньку у новий будинок. Здивовану і схвильовану Лідію поселили у затишній кімнаті у великій квартирі, де вона з радісно возз’єдналася зі своєю родиною, включаючи улюблену кішку Мурку. Бабуся була у нестямі від щастя, що нарешті живе поруч зі своєю дочкою, зятем та онуками.