Таня, сестра покійної дружини, ні з того, ні цього вирішила відвідати Григорія. Побачивши її на порозі, чоловік зрозумів вона прийшла не просто так

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Коли до Григорія прийшла сестра покійної дружини, він одразу зрозумів, що щось не так. Таня до нього рідко заходила і завжди у справі. Почала вона здалеку, спочатку спитала про самопочуття, потім про господарство та справи. Завжди Грицько відрізнявся нетерплячим характером, тому й тут не витримав і прямо запитав:

-Чому, власне кажучи, згадала насправді? Тут Тетяна задумливо у вікно погляд направила. -Цей будинок колись моїм батькам належав і має повернутися у володіння нашої родини. Дітей у нас із Вірою немає, краще зі спадщиною розібратися за життя. У мене старша донька виходить заміж цього року, їм нема де жити. Напиши дарчу на молодят.

Ніхто тебе виганяти не збирається, хай із тобою живуть. Подумай, Грицю, я й завтра загляну. Григорій справді залишився у задумі після відходу жінки. Він не молодий, йому вже сімдесят п’ять. Поки що сам із господарством справляється. Але що буде за років п’ять? Молодята могли б його доглянути. А раптом вони не вживуться? Чи виженуть його? Дилема здавалася йому надто складною. Тепер він не знає, як вчинити.