Батько вмовив сина одружитися з його донькою одного друга, адже вони дуже баrаті. Але Андрій вже мав дівчину, але батько був проти, так як вона була сиротою. Андрій потайки вирішив одружитися.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Ганна була дівчиною з багатої родини. У її сім’ї було кілька гектарів землі, адже батько вважав, що у кого є земля, той ніколи голодувати не буде, і в цілому було велике господарство. В їх селі сім’ю Авченко і про їх баrатство знали всі. Анна не була єдиною дитиною в сім’ї. Ще у неї був брат, який жив зі своєю сім’єю у місті. Головним завданням глави сім’ї Авченко було видати дочку заміж, та не просто видати, а видати за баrатого, але і порядного хлопця. А так женихів і бажаючих зріднитися з цією сімейкою було хоч греблєю гати. У батька Анни вже був наречений на прикметі. Ним став син його друга, Андрій. Сім’я Андрія теж була заможною, але на відміну від Анни, Андрій був єдиною дитиною, то є всі баrатства батька залишилися б йому.

— Ну ти женись на Ганні. Будеш жити в шоколаді все життя. Знаєш, яка вона завидна наречена… — говорив батько Андрія. — Тат, це питання не обговорюється. Я вже вибрав собі наречену. Краще Маші я не знайду. Все тема закрита. — Та навіщо тобі ця сирітка? У них, на хліб насущний грошей немає. Що ти в ній знайшов? Тоді Андрій стукнув кулаком об стіл і пішов у свою кімнату. Через кілька днів Андрій з Машею таємно одружилися і переїхали в сусіднє село – подалі від злих язиків. З тих пір минуло кілька років. Андрій з Машею побудували будинок, мають чимале господарство, на життя їм вистачає, ще й залишається. А що Ганна? Вона так і лишилася дівкою з-за свого nоганого характеру. Вона ж навіть універ за гроші батька ледве закінчила… думала, гроші все їй куnлять, а виявилося, любові в цьому списку не було.