Я працювала в Будинку Малюка, і все мене влаштовувало, доки до нас не привели однорічного хлопчика Віталіка. Тоді моє життя перекинулося вгору дном!

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ

Працювати в Будинку Малюка для мене виявилося непосильною ношею. Кожне немовля, яке до нас потрапляло, розчулювало мене. Я хвилювалася за них як за рідних дітей, тож зараз я не розумію, що спричинило мій устрій сюди на роботу. Мій чоловік уже просто просив, щоб я покинула роботу і знайшла нову, бо не міг дивитись, як я приходжу додому і плачу. Усі кажуть мені залишати роботу за дверима вдома, а я не можу, бо це не робота – це маленькі люди, які нікому не потрібні. І хоча я сама неодноразово думала піти з тієї роботи, але не можу я цього зробити, хіба знайдеться там хтось, хто любитиме тих дітей так само сильно, як я?

Власне, не про свою тяжку долю я вам вирішила розповісти, а про історію одного немовляти, що досі мене не залишає байдужим. Я вже збиралася йти додому, бо в мене закінчилася зміна, як нам зателефонували з лікарні та повідомили, що до нас перенаправляють однорічного хлопчика. Його батьки миттєво померли в автоkатастрофі, а хлопчик вижив і не має проблем зі здоров’ям. На жаль, обидва батьки також були сиротами, тому дитина не має родичів. За 20 хвилин до нас приїхав гарненький хлопчик Віталік. Він був зляканий і схвильований, хоча тримався мужньо і не впустив жодної сльозинки з очей. Але це було доти, доки він перебував у стані шоку.

Я простягла йому ручку, щоб познайомитися, але він схопив мене в обійми і почав плакати. Це не була звичайна дитяча істерика із криками «Хочу до мами! Де моя мама? Склалося враження, що сльози, що котилися його щічками, були криком про допомогу. Я розуміла, що цьому хлопчику, який раптово опинився без батьків у незнайомому місці з незнайомими людьми, потрібна допомога і продовжила свою зміну. Я читала йому казку і незабаром хлопчик заснув, але сон його був неспокійним, тому що він постійно здригався і голосно зітхав. Минуло кілька тижнів з моменту, коли Віталік почав адаптуватися до оточуючих, але йому все ще давалася складно будь-яка соціалізація, тільки зі мною він міг бути відкритий, тому так вийшло, що я приділяла йому більше часу.

«І навіщо ти пригріваєш цю сироту? Кому вона потрібна? — крикнула мені суворо нянька, а я не могла її зрозуміти. І невдовзі мене звільнили. Так, саме тому, що я «пригрівала» Віталіка. На думку керівництва, я не мала права проводити з ним більше часу, ні з іншими дітьми, адже таким чином я роблю його найкращим серед інших. Звичайно, у мене такого навіть подумки не було, я просто хотіла йому допомогти, але вже, як склалося, мені цього не зрозуміти. З роботою мені було неважко прощатися, а ось із Віталіком дуже. І коли чоловік побачив мій стан, то запропонував усиновити хлопчика, чим ми зайнялися. Нарешті я стала мамою!